Bygningen

A/B Fuglen på den grønne gren

- En selvstændig andelsboligforening med orden i sagerne

Sidst opdateret: 18.5.2015

Det Gule Hus på Kastrupvej

Vores "anderledes" bygning er der mange meninger om. Den er vel kaldt alt fra "Ikke særlig køn" til "Charmerende". En ting er sikkert, den vinder ved nærmere bekendtskab, og giver et lille indblik i det gamle København og måden at bygge på dengang, i stedet for de "betonrigmands- ghettoer" som Amager ellers præges en del af i disse år. ;)

 

Det Gule Hus har været gennem flere ændringer, siden opførelsen i starten af det 20. århundrede. Rygtet vil at bygningen oprindeligt var placeret et andet sted her på Amager (Drømmeøen), og at ejeren var så vild med bygningen, at han lod den flytte (mur)sten for (mur)sten. Deraf kan man, specielt ved ombygninger, se at væggene ofte indeholder mursten på højkant, da der formentlig har været mangel på mursten, da de indvendige vægge skulle til at etableres på ny.

 

Vores bygning er efterhånden en ældre dame, med over 100 år på bagen, og deraf kræver hun af og til en kærlig hånd, samt lidt restaurering og forbedringer fra tid til anden. Se udviklingen af vores løbende arbejde med hende i underpunktet For- og udbedringer.

A/B Fuglen på den grønne gren - Lemnosvej 2, st th - 2300 København S - mail: bestyrelsen@ab-fuglen.dk